luni, 24 decembrie 2012

intro / scurt istoric

căldură” este un eveniment cultural săptămânal ce are loc în Constanța. actualmente este organizat de către trupa Theatrum Infinitum (condusă de actorul Mircea Pânzaru) & poetul Yigru Zeltil, @Club Phoenix 2. evenimentul își propune să aducă mai aproape de publicul din Constanța literatura constănțeană actuală și nu numai, precum și să ofere un cadru informal în care oamenii pot discuta relaxat despre viață, literatură, artă și alte lucruri care nu aparțin exclusiv unor instituții. „căldură” nu este o instituție, ci un prilej de comunicare și prietenie, nu de cinism și competiție. suntem deschiși la sugestii.

cum a început căldura?
pe 9 martie 2012, doi redactori ai defunctei reviste tomis, Bogdan Papacostea și Alina Pachițanu, au organizat prima ediție a evenimentului „căldură”, botezat astfel datorită caloriferului care a încins atmosfera din Casa Cafelei (Magazinul de Cafea, pe bd. Mamaia, lângă fosta școală 1). după succesul primei ediții (cu o audiență de aproximativ 10-15 oameni), evenimentul a continuat, adoptând cu timpul subtitlul „surrealist event”. datorită sistemelor multimedia din dotare, evenimentul a găzduit nu numai literatură, ci și fotografii, filme, colaje, muzică, happening-uri etc. în iulie 2012 începe seria paralelă „Scena de Luni”, organizată în colaborare cu Mircea Pânzaru și Theatrum Infinitum. după numeroase ediții de succes, organizatorii sunt totuși nevoiți, din păcate, să se retragă în septembrie. după o întrerupere de o lună, Mircea Pânzaru și Yigru Zeltil (până atunci „cronicar” al căldurii!) reiau seria de evenimente la restaurantul Casa Vegetariană (str. Mircea cel Bătrân, vizavi de plaja Modern). în decembrie are loc o nouă mutare, de data aceasta la Club Phoenix 2 (bd. Mamaia, zona Capitol).

din rațiuni tehnice (!), am fost nevoiți să ne limităm la literatură, dar sperăm că în 2013 vom putea să atacăm din nou alte domenii decât doar literatura. cu excepția unui singure ediții a Scenei de Luni (în care, contra cost, videoproiectorul ne-a plimbat prin autobuzul 40...), „căldura” a fost, este și va fi gratis, cu intrare liberă și tratament lejer (nefiind însă exclusă calitatea! părerea mea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu